BOG, DOBRI PASTIR

 Božja podoba dobrega pastirja, ki ljubeče varuje svoje ovce in skrbi zanje, brez težav nadomesti pogosto »demonsko podobo boga«. Odnos med pastirjem in ovcami, je že od nekdaj podoba za skrben, nežen in ljubeč odnos med človekom in Bogom.
Jagnjeta in ovce, simbol nemoči in izgubljenosti, potrebujejo pastirja, da bi našli svoje pašnike, da bi bili obvarovani nevarnosti, da bi bili spet najdeni, ko se znajdejo na napačnih in stranskih poteh, ter na ramenih pastirja varno prineseni nazaj.
Gospod Jezus, dobri pastir,daroval si svoje življenje, da bi vsi imeli življenje.
Daj nam, skupnosti verujočih, ki je razširjena po vsem svetu, bogastvo svojega življenja in nas usposobi, da ga bomo izpričali in posredovali drugim.
Dobri pastir, podari bogastvo svojega življenja vsem krščanskim družinam, da bodo goreče v veri in v službi Cerkvi,in bodo tako omogočile, da vzklijejo in zrastejo tudi novi duhovni poklici.

sv. Janez Pavel II., 

LJUBEZEN IN ZVESTOBA

Biti zvest pomeni z duhom in s čuti in s srcem ostati skupaj tudi v težavnih položajih, ko prvi srečni dnevi že zdavnaj minejo. Kaj pomeni zvestoba, vesta šele, ko ostaneta skupaj in vzdržita, tudi če morata skozi temni predor.
Danes se ljubezen mnogim zdi na videz ločljiva od zvestobe. A vendar vsakdo v svojem lastnem življenju in v svoji okolici izkuša, da se ljubezen brez zvestobe konča v precejšnji nesreči. Vse tisto, kar se pri tem izniči, nam mora dati misliti.
Ljubezen brez zvestobe je laž. V Vsakem pomanjkanju ljubezni se že skriva pomanjkanje zvestobe.
Nezvestoba je nevarna moda. Pospešuje proces razpadanja najtesnejših in najnaravnejših življenjskih vezi.
Ljubezen in zvestoba sta sadova enega drevesa, ki je včasih podobno križu. Ljubezen in zvestobo je treba negovati. Le počasi dozorevata v soncu in dežju, v viharjih in vetru, a ko naposled dozorita, naredita celotno življenje za praznik.
Ljubezen in zvestoba sta ključa doma, kjer si srečen in varen, kjer zate bije vroče srce in kjer je dvoje rok vselej odprtih zate. Vajino skupno življenje naj bo za vse ljudi okrog vaju odprto pismo ljubezni in zvestobe.

Phil Bosmans, Za srečo v dvoje