NOVOGORIŠKI MISIJON: od 8. do 17. decembra 2017

Niti tri tedne ni več do začetka misijona. Misijon bodo vodili:

          v župniji Nova Gorica: p. Marjan Čuden in p. Peter Lavrih- frančiškana.

          v župniji Kapela: p. Danilo Holc in p. Janez Ferlež – minorita.

          v župniji Solkan: brat Stane Bešter – kapucin.

          v župniji Kromberk in Vogrsko: brat Milan Kvas– kapucin.

          v župniji Šempas in Osek: p. Janez Papa - frančiškan.

Misijon je oziranje k Bogu in odkrivanje, kje nas čaka in kako nam prihaja naproti. Lahko rečemo s sv. papežem Janezom Pavlom II.: »Ne bojmo se Kristusa, Boga«. Ničesar nam ne bo vzel, za nobeno stvar nas ne bo prikrajšal. Dal pa nam bo življenje, v katerem bomo zadovoljni, vedri, ustvarjalni, močni. Naše življenje, povezano z Bogom, postane res človeka vredno življenje, Bog nas počlovečuje. Naj nam ne bo škoda časa, ki ga bomo porabili za misijon. Ob tem razmišljanju o misijonu mi prihaja podoba: avto potrebuje servis vsake toliko časa. Vem, da ga takrat moram odpeljati v mehanično delavnico, da ga bo mehanik pregledal, kar bo potrebno, popravil ali zamenjal. Da, za avto vemo, da potrebuje ta čas. Ali ni človek veliko več kot avto? Ali si ne bomo vzeli tudi nekaj časa zase, da bi skupaj z Bogom pogledali, kje smo, kaj se nam dogaja, kaj je treba okrepiti, kaj zamenjati? Naj bo čas misijona za vsakega blagoslovljen.         


NOVOGORIŠKI MISIJON: od 8. do 17. decembra 2017

Niti en mesec nas ne loči od medžupnijskega misijona, ki bo v župnijah Nova Gorica, Kapela, Solkan, Kromberk, Vogrsko, Šempas in Osek.

Pred in v času misijona vabimo k zavzetemu sodelovanju:otroke, mlade, poročene, ovdovele in ločene, starejše in onemogle, župnijske sodelavce …

          starejše in onemogle

Pred Bogom ni nihče star. Vaše poslanstvo je nadvse dragoceno. Svoje trpljenje, samoto, zapuščenost, bolečine in molitve darujte za duhovni preporod naše župnije.

          člane ŽPS, pevce in druge sodelavce

Vas bo misijon še posebej nagovoril k odgovornosti za versko življenje v župniji. S svojo zavzetostjo boste pokazali, da imate radi svojo župnijo.

Misijon je duhovna prenova, ki je namenjena vsem v župniji. Zaradi razmer, vsakdanjih skrbi in mnogih dolžnosti hitro pozabljamo na Boga, molitev, pravo praznovanje nedelje… tudi naši medsebojni odnosi postajajo načeti in ranjeni.

Potrebno si je vzeti čas, da z Božjo pomočjo poskušamo postaviti stvari na pravo mesto. Temu je namenjen župnijski misijon. Zato svoje delo načrtujmo tako, da se bomo lahko vsak dan udeležili svete maše in srečanj, ki so namenjena posameznim skupinam.

Misijona nikomur ne vsiljujemo.  Veseli bomo, če se boste čutili nagovorjene k sodelovanju

NOVOGORIŠKI MISIJON: od 8. do 17. decembra 2017

Pripravljamo se na medžupnijski misijon, ki bo v župnijah Nova Gorica, Kapela, Solkan, Kromberk, Vogrsko, Šempas in Osek.

Kaj je misijon?

          Misijon je spodbuda: Razčlenite svoje življenje in življenjske odločitve. Odvrzite starega človeka, kot nam svetuje Sveto pismo, in bodite nov človek.

          Misijon je izziv: Ali sem sposoben odriniti na globoko ali se zadovoljim s povprečnostjo duhovnega življenja?

          Misijon je prošnja: Odprite svoja srca Gospodu. Zakaj ne bi sprejeli medse Njega, ki nam pomaga dozoreti za večnost?

NOVOGORIŠKI MISIJON: od 8. do 17. decembra 2017

Pripravljamo se na medžupnijski misijon, ki bo v župnijah Nova Gorica, Kapela, Solkan, Kromberk, Vogrsko, Šempas in Osek.
Misijon je vez občestva
Vera nas med seboj povezuje. Dokler ne čutimo medsebojne povezanosti in da smo eden drugemu poslani, ne moremo biti priče božjega delovanja, saj v nas ni vere, ampak ideologija.
Naša ključna krščanska naloga in izziv je eden v drugem prepoznavati Jezusov obraz - obraz, ki me nagovarja, tolaži, pa tudi potrebuje in izziva. Odgovorni smo eden za drugega, da smo si med seboj živi evangelij.
Sveti Duh v naših srcih deluje ne le za vsakega posameznika, ampak za vse občestvo, za konkretnega brata in sestro, ki ju srečujem in sem z njima v dialogu. Deluje po vseh svojih darovih.
Poslanstvo misijona je, da prebuja v nas potrebo po občestvu. Živimo v času velikega individualizma, ki gre ravno v nasprotno smer, kot nas vodi Kristus po Cerkvi. Hkrati pa tudi vsi čutimo vedno večjo potrebo po občestvu, po skupnosti.  zato bo čas misijona velik milostni trenutek za oživitev te notranje želje in potrebe.