NOVOGORIŠKI MISIJON: od 8. do 17. decembra 2017        

Misijonske spodbude

V petek začnemo misijon. Kdor še ni dobil misijonske sveče, jo lahko še dobi, da bo vsaka družina ali posameznik ob njej molil za blagoslov misijona. Vsak večer ob 20. uri se bo oglasil misijonski zvon, ki bo nas vse povabil k molitvi

Vsak dan se udeležimo sv. maše in misijonskega nagovora.

V času misijona bo več priložnost za češčenje Najsvetejšega. Vzemimo si čas za molitev in molimo drug za drugega..

Misijon je čas, ko opravimo sveto spoved. Priložnosti bo veliko. Tudi za duhovni pogovor. Morda si bo kdo zaželel življenjsko spoved, da še enkrat pri spovedi pove tiste največje grehe, ki jih je v življenju storil. Morda bolj natančno, da si pomiri vest.

Udeležujmo se srečanj, ki so vam namenjeni.

Naj bo misijon sprava s seboj, z drugimi in z Bogom.

NOVOGORIŠKI MISIJON: od 8. do 17. decembra 2017

Niti tri tedne ni več do začetka misijona. Misijon bodo vodili:

          v župniji Nova Gorica: p. Marjan Čuden in p. Peter Lavrih- frančiškana.

          v župniji Kapela: p. Danilo Holc in p. Janez Ferlež – minorita.

          v župniji Solkan: brat Stane Bešter – kapucin.

          v župniji Kromberk in Vogrsko: brat Milan Kvas– kapucin.

          v župniji Šempas in Osek: p. Janez Papa - frančiškan.

Misijon je oziranje k Bogu in odkrivanje, kje nas čaka in kako nam prihaja naproti. Lahko rečemo s sv. papežem Janezom Pavlom II.: »Ne bojmo se Kristusa, Boga«. Ničesar nam ne bo vzel, za nobeno stvar nas ne bo prikrajšal. Dal pa nam bo življenje, v katerem bomo zadovoljni, vedri, ustvarjalni, močni. Naše življenje, povezano z Bogom, postane res človeka vredno življenje, Bog nas počlovečuje. Naj nam ne bo škoda časa, ki ga bomo porabili za misijon. Ob tem razmišljanju o misijonu mi prihaja podoba: avto potrebuje servis vsake toliko časa. Vem, da ga takrat moram odpeljati v mehanično delavnico, da ga bo mehanik pregledal, kar bo potrebno, popravil ali zamenjal. Da, za avto vemo, da potrebuje ta čas. Ali ni človek veliko več kot avto? Ali si ne bomo vzeli tudi nekaj časa zase, da bi skupaj z Bogom pogledali, kje smo, kaj se nam dogaja, kaj je treba okrepiti, kaj zamenjati? Naj bo čas misijona za vsakega blagoslovljen.