Danes je 1. postna nedelja – v pripravi na praznik Jezusovega vstajenja stopimo na pot spreobrnjenja. Storimo več za svoje duhovno življenje. Pri maši ob 10. uri sodelujejo otroci in starši 5. razreda.

          V ponedeljek, 2. marca ob 19,45 vabimo starše prvoobhajancev na srečanje in pogovor.

          Člane Karitasa vabimo v sredo, 4. februarja ob 19.45 na srečanje. Pogovorili se bomo o srečanju bolnih in starejših.

          Križev pot v petek ob 19. uri pripravljajo otroci in starši 6. razreda. Stopajmo skupaj z Jezusom po poti solidarnosti s trpečimi v katerih spoznamo našega Odrešenika.

          Prvi četrtek ob 18.30 molitvena ura za duhovne poklice; prvi petek obhajilo bolnikov na domu; prva sobota ob 18.45 litanije MB.

          V DUNGu do nadaljnjega ne bo svete maše ob petkih.

          Na duhovni vikend odhajajo otroci 5. razreda v petek. Z animatorji bodo odkrivali vrednost skupnega bivanja in iskanja bogastva zakramentalnega življenja.

          Prihodnja nedelja bo 2. postna. Pri maši ob 10. uri bodo sodelovali starši in otroci 7. razreda. 

          Danes je zadnja nedelja med letom z branjem 2. dela postnega pisma naših škofov. Pri maši ob 10. uri sodelujejo mladi.

          V ponedeljek se verouk nadaljuje po sporedu. Vse otroke in starše vabimo, da se v sredo udeležijo svete maše zvečer, ker bo Pepelnica s pomenljivim pepeljenjem.

          Pepelnico – začetek 40 dnevnega postnega časa obhajamo v sredo. Pri obeh mašah bo pepeljenje, ki nas opozarja na minljivost življenja in kliče k spreobrnjenju.

          Križev pot bomo v postnem času molili ob torkih in petkih. Ob 19. uri bo najprej križev pot, ki se bo nadaljeval z Jezusovo daritvijo na oltarju. Ob torkih bodo pripravljale križev pot župnijske skupine, ob petkih pa veroučne skupine.

          ŽPS v sedanji sestavi – vabljeni k duhovni obnovi, ki bo v soboto, 29. februarja od 9.00 do 12.00. Zaključili bomo s skupnim kosilom.

          Prihodnja nedelja bo 1. postna. Pri maši ob 10. uri bodo sodelovali starši in otroci 5. razreda. Ta dan ste povabljeni k volitvam novih članov ŽPS. Prejeli boste glasovnico s predlaganimi imeni in obkrožili 10 imen. Izpolnjene glasovnice boste čim prej, najkasneje do nedelje 8. marca, vrgli v poseben nabiralnik v cerkvi.

Danes je 6. nedelja med letom. Pri vseh svetih mašah bomo prebirali prvi del pisma naših škofov, ki nosi naslov: Kristjan je odgovoren državljan. Prisluhniti škofom je znamenje edinosti naše krajevne Cerkve. Pri maši ob 10. uri sodelujejo animatorji.

V dneh, ko smo se poslavljali od p. Filipa smo bili deležni velike naklonjenosti in sočutja. Zahvalili bi se radi vsem, ki ste pomagali skrbeti za p. Filipa v bolezni, osebju za oskrbo in nasvete v bolnici ter vsem za molitve. Tako prisrčno slovo nam govori tudi, da je lepo in smiselno biti duhovnik!

Veroukarji imajo ta teden počitnice. Ko ni verouka in skupin je priložnost za druge načine oblikovanja v veri. Mladi: veseli smo vas, kadarkoli pridete tudi med tednom k maši!

Frančiškove počitnice pri Novi Štifti zaradi premalo prijav žal odpadejo.

Naslednja nedelja je 7. med letom. Evangelij nam bo spregovoril o zelo težkem vprašanju: Ljubezni do sovražnikov. Prisluhnili bomo drugemu delu pisma slovenskih škofov. Pri maši ob 10. uri sodelujejo mladi.