·      Danes, na 6. nedeljo med letom pri maši ob 10. uri sodeluje 2. razred veroučne šole skupaj s svojimi starši. Večerno mašo ob 18h pa oblikujejo naši birmanci.

·      Srečanje za starše 5. razreda bo v sredo ob 19.45 v spodnji veroučni učilnici. Naj srečanja krepijo medsebojno povezanost in odkrivajo poti k Bogu, da bomo otrokom priče vere.

·      Člane ŽPS vabimo na srečanje v četrtek, 21. februarja ob 19. 45 v samostansko učilnico.

·      Šola za animatorje. Pet naših mladih odhaja v petek, 22. februarja na drugi del šole za animatorje. Odhod s parkirišča na Kapeli bo tudi tokrat ob 17. uri.

·      S petkom se začnejo šolske počitnice in seveda tudi veroučne. Vsem otrokom želimo, da bi jih preživeli zunaj na zraku in si tako nabrali novih moči za zadnji del šolskega in veroučnega leta. Bog nima počitnic, zato vam je na razpolago za pogovor in obisk.

·      Postnemu pismu slovenskih škofov bomo prisluhnili zadnji dve nedelji med letom.

 

          Danes, na 5.nedeljo med letom pri maši ob 10. uri sodeluje 5. razred veroučne šole skupaj s svojimi starši. Pri nas so relikvije sv. Frančiška še do srede, 13. februarja. Molimo za nove redovniške in duhovniške poklice. Naj bo sv. Frančišek svetal navdih za sledenje Kristusovemu klicu.

           Lurško Mater Božjo bomo slavili v ponedeljek, 11. februarja, ko je tudi svetovni dan bolnikov. Niso bolni samo v bolnišnicah. Bodimo pozorni do slabotnih povsod in jim naklanjajmo pozornost in molitev.

           Vsem mladim jasličarjem smo iskreno hvaležni za čudovito ponazoritev Jezusovega rojstva, ki smo ga vsi občudovali in nam je bil vir navdiha.

           Zahvala GO Karitasa se glasi: Dragi otroci, ki ste za en dan postali Miklavž! Za svoje vrstnike ste zbrali 325 kosov šolskih potrebščin in 4,5 kg sladkarij. Hvala vam, otroci in starši prejemnikov pomoči so vam iskreno hvaležni.

           Za lačne otroke – otroška adventna akcija. Razdelili smo 135 adventnih koledarjev, kjer so otroci izdelali hranilnik in zbirali za lačne otroke po svetu. Vrnilo se je samo 20 hranilnikov. Zbrali ste 188,11 €. Bog povrni vsem, ki ste se solidarno odzvali.

           Frančiškovi otroci imajo srečanje v soboto, 16. februarja ob 10.30 v spodnji učilnici.

 

          Danes je 4. nedelja med letom in god sv. Blaža, zato boste pri vseh mašah lahko prejeli blagoslov sv. Blaža za »bolezni grla in vsakega drugega zla«. Pri večerni maši ob 18. uri bodo sodelovali naši birmanci in starši. Hvala vsem molitvenim botrom za pripravljenost spremljati birmance na njihovi poti do zakramenta Sv. Duha.

          Sprejem relikvij sv. Frančiška, ki romajo po naših župnijah, bo v sredo, 6. februarja pri večerni maši ob 19. uri. Sveto mašo bo daroval naš provincialni minister p. Marjan Čuden.

          Srečanje za starše 4. razreda bo v četrtek, 7. februarja po večerni maši ob 19.45.

          Naš p. Filip z letošnjim letom postaja biseromašnik. Pred tem pa bo v petek, na Prešernov dan, obhajal 88 let življenja. Ob čestitkah ga priporočamo vašemu molitvenemu spremstvu.

          Na 5. nedeljo med letom bo pri maši ob 10. uri sodeloval 5. razred veroučne šole skupaj s svojimi starši.