Danes je 5. postna ali tiha nedelja – pri maši ob 10. uri sodelujejo otroci 8. razreda, letošnji birmanci, ki se bodo predstavili župnijskemu občestvu. Predstavitev je vabilo k  molitvenemu spremstvu.

Danes prvoobhajanci zaključujejo duhovni vikend v Strunjanu.

Karitas – dve postni nedelji ste za župnijsko Karitas darovali 1.600 €. Vsem, Bog povrni.

V torek, 20. marca naš samostan obišče provincial p. Marjan Čuden za redno letno vizitacijo (pregled), ki pomeni srečanje z brati, pogovor o življenju in delu naše skupnosti.

Križev pot v petek, 23. marca pripravijo otroci in starši 5. in 6. razreda.

Prihodnja nedelja bo Cvetna ali Oljčna – pred vsemi mašami bo blagoslov zelenja. Pred mašo ob 10. uri se zberemo pred cerkvijo kjer bo slovesni blagoslov, s procesijo se bomo nato podali v cerkev. Spomin Jezusovega slovesnega vhoda v Jeruzalem. S Cvetno nedeljo vstopamo kristjani v Veliki teden odrešenjskih skrivnosti.

Postna akcija za župnijsko Karitas. Še danes vas bodo po mašah prostovoljni člani naše Karitas spodbujali k darovanju za pomoč družinam v stiski v naši župniji. Miloščina za uboge je klic postnega časa.

Pri maši ob 10. uri sodelujejo starši in otroci 7. razreda.

V sklopu Škrabčevega leta vas v ponedeljek, 12. marca, ob 17. uri vabimo na pred dogodek festivala Mesto knjige. V samostanski dvorani na Kostanjevici boste lahko prisluhnili pogovoru z Delovo osebnostjo leta 2017 in jezikoslovcem prof. dr. Kozmo Ahačičem. Prisrčno vabljeni!.

Križev pot v petek, 16. marca pripravijo otroci in starši 1. in 2. razreda.

Prvoobhajanci bodo prihodnji vikend preživeli v Strunjanu in se pripravljali na prejem zakramenta odpuščanja in evharistije. Priporočamo jih molitveni podpori.

Prihodnja nedelja bo 5. postna ali tiha nedelja. Mašo ob 10. uri bodo oblikovali letošnji birmanci in se predstavili župnijski skupnosti.

Postna akcija za župnijsko Karitas. Danes in prihodnjo nedeljo vas bodo po mašah prostovoljni člani naše Karitas vzpodbujali k darovanju za pomoč družinam v stiski v naši župniji.Pri maši ob 10. uri sodelujejo starši in otroci 2. razreda.

Kosilo s samostansko družino danes ob 12. uri. Starejši, bolni in invalidi dobrodošli na postnem kosilu v naši samostanski dvorani. Župnijski Karitas smo hvaležni za pomoč in sodelovanje.

Predavanje za starše - *Čas - vzeti si ga za najpomembnejše* – Kristina Kosmač, v četrtek, 8. marca ob 19.45 v samostanski dvorani - V tempu življenja in številu obveznosti, ki nam jih pogosto narekuje današnja družba, se nam dogaja, da nimamo časa - nimamo časa za tisto, kar čutimo, da je resnično pomembno in nam prinese občutek izpolnjenosti, zadovoljstva, miru. Ugotovimo, da so odnosi tisti, ki štejejo. Odnosi so prostor, kjer se lahko zgodi najlepše, a obenem tudi najbolj boleče, če odnosov ne znamo negovati, če si zanje ne vzamemo kvalitetnega časa. Ustavili se bomo in pogledali v svoje življenje, kaj je tisto, kar nam je najpomembnejše in kako to zaživeti v vsakdanu družinskega življenja.

Križev pot v petek, 9. marca pripravijo otroci in starši 7. razreda.

Duhovna obnova za ŽPS in katehistinje bo v soboto, 10. marca od 17. do 20. ure na Sveti Gori.

Pri maši ob 10. uri na 4. postno nedeljo sodeluje 7. razred.