Martinova nedelja je danes. Sv. Martin ni povezan samo z novim vinom, ampak je vzor dobrote in nesebične ljubezni. Ob 11. uri bodo imeli sveto mašo romarji iz Trevisa v Italiji. Ob 15.00 vabljeni v Šmartno v Brda. Posebej vabljeni udeleženci lanskega in letošnjega župnijskega romanja.

          Župnijska Karitas bo imela srečanje v torek, 13. novembra po večerni maši ob 19.45 v samostanski učilnici.

          Starši otrok 4. razreda vabljeni na srečanje in pogovor v četrtek, 15. novembra ob 19.45.

          Motoristi – v soboto, 17. novembra ob 12. uri bo v naši cerkvi zahvalna maša za letošnjo sezono. Spomnili se bomo tudi vseh žrtev prometnih nesreč. Dogajanje organizira motoristično Društvo MzM.

          Prihodnjo nedeljo bodo pri maši ob 10. uri sodelovali otroci in starši 5. razreda veroučne šole.

          Danes obhajamo ZAHVALNO nedeljo. Hvaležni smo Bogu za vse milosti, ki nam jih po vaši dobroti naklanja. Zavedamo se, da je naše življenje in delo povezano z vašo darežljivostjo in naklonjenostjo. Naj vam Gospod milostljivo povrne vse dobro. Nabirke zahvalne nedelje so namenjene škofiji Koper.

          Starše otrok 8. razreda – prihodnje birmance, vabimo na prvo srečanje, ki bo v sredo, 7. novembra ob 19.45 v veliki učilnici.

          Vse člane ŽK – župnijske Karitas, vabimo na srečanje in pogovor v četrtek,   8. novembra ob 19.45 v prostorih samostanske učilnice.

          Novembrska pisma so vam še na voljo na mizici pod korom. Priporočite svoje pokojne skupnemu spominu. Vsak dan v novembru se zanje daruje sveta maša.

          Martinova nedelja bo prihodnji teden. Sv. Martin ni povezan samo z novim vinom, ampak je vzor dobrote in nesebične ljubezni. Otroški zbor ima vaje ob 9. uri. Starši, opogumite sebe in otroke, da se pridružijo zboru in obogatijo bogoslužje v naši župniji.

· Na misijonsko nedeljo ste prispevali 1.300 € za pomoč misijonarjem in njihovemu delovanju. Bog povrni vsem dobrotnikom. Vaša darežljivost naj bo znana vsem ljudem.

· Jesenski oratorij bo na Kapeli od ponedeljka do srede, 29. do 31 oktobra. Vsem udeležencem želimo prijetno in ustvarjalno druženje.

· Zapovedani praznik Vseh svetih obhajamo v četrtek, 1. novembra. Maše bodo po nedeljskem redu: 7.30, 10 in 18. Pokopališče Stara gora: molitev rožnega venca v dvorani ob 14.30, ob 15.00 sveta maša za vse pokojne. Po maši bo molitev pri križu, nato blagoslov grobov po glavni poti na vseh terasah. Ob 17.00 molitev rožnih vencev v naši cerkvi.

· Spomin vseh vernih rajnih, 2. novembra: svete maše bodo ob 7.00, 10.00 in 19.00. Molitveni spomin je najdragocenejša zvestoba in hvaležnost rajnim.

· Prihodnja nedelja bo ZAHVALNA. Pri mašah bomo izkazali hvaležnost Bogu za vse, kar nam je v preteklem letu  podaril. Nabirke so namenjene škofiji Koper.

· Novembrska pisma so vam še na voljo na mizici pod korom. Priporočite svoje pokojne skupnemu spominu. Vsak dan v novembru bo zanje sveta maša.