Nabirka velikonočne nedelje bo namenjena nadaljevanju obnove cerkvene notranjosti. Na vrsti bodo štukature na korni ograji iz 17. stoletja. Bog povrni.

          Slovesni vstajenjski  maši bosta še ob 10.  in 18. uri. Naj v veselju mine »dan, ki ga je naredil Gospod!« Preživite ga v krogu svojih najbližjih.

          Na Velikonočni ponedeljek bodo maše po nedeljskem urniku in sicer ob 7.30, 10.00 in 18.00. To je dan, ki ga delimo z bližnjimi. Obiščite prijatelje, stare starše, bolnike in jim prinesite veselje vstajenskih kristjanov.

          Kapitelj naše frančiškanske province se bo dogajal od ponedeljka do petka v Ljubljani. Priporočamo ga vašemu molitvenemu spominu.

          Vabilo motoristom velja za soboto, 27. aprila, ko bo pri Novi Štifti na Dolenjskem 21. blagoslov motorjev in motoristov. Blagoslov bo ob 12. uri.

          Blagoslov generalno obnovljenih orgel bomo imeli v soboto, 27. aprila. Pri maši ob 19. uri bosta igrala organist Tilen Bajc in trobentač Franc Kosem ter po maši nadaljevala s koncertom.

          Bela nedelja je zunanja slovesnost naše cerkve Gospodovega oznanjenja Mariji. Slovesna sveta maša bo ob 10. uri. Po maši vas vabimo k druženju, ki ga boste, kot je navada, posladkale naše skrbne gospodinje z izvrstnimi sladicami. Možje ne sramujte se prinesti na pokušino domačo salamo ali vino.

 

Cvetna nedelja je danes. Spominjamo se Jezusovega prihoda v Jeruzalem. »Hozana sinu Davidovemu!« odmeva po ulicah. V navdušenju množic je čutiti nepredvidljivost, kar bogoslužje potrjuje s Pasijonom – evangelijem o Trpljenju našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki ga je zapisal evangelist Luka. S poročilom trpljenja vstopamo v Veliki teden.

V ponedeljek se bomo v cerkvi poslovili od mame Marije Pirih. Od 14. ure bo v naši cerkvi, ob 15.30 bo sveta maša, nato pogreb v Stari Gori. Sinu Petru in vsem domačim izrekamo sožalje.

Spovedovanje bo v Velikem tednu vsak dan od 9.00 do 11.30 in popoldne od 15.00 do 17.30. Dobra spoved je predokus vstajenja.

Otroke in starše, posebej prvoobhajance in birmance, vabimo k obredom velikega tedna – četrtek, petek, soboto in seveda na Veliko noč, zato ne bo verouka. Pripravite svoje družine na največji krščanski praznik.

Veliko tridnevje – bogoslužje vsak večer ob 19. uri. Na Veliki četrtek, petek  in soboto ob 7.00 bomo molili križev pot. Veliki petek - dopoldne obiščemo bolnike na domu in v bolnici Stara Gora.

Blagoslov velikonočnih jedi bo v soboto, 20. aprila ob 14.00, 15.30 in 17.00.

Slovesno vstajenje s procesijo bo v nedeljo ob 6.00. Slovesna sveta maša bo še ob 10. uri in 18h.

Vsem župljanom in oltarnemu občestvu želimo doživeto in radostno obhajanje Velikonočnih skrivnosti. Zaradi vas, naj postane nalezljivo!

Pred nami je praznovanje največjih skrivnosti naše vere. Odprimo svoje srce, da ga napolni Božja ljubezen. Udeležujmo se obredov, kolikor le zmoremo.

          Danes je 5. postna ali tiha nedelja. Večerna maša ob 18h bo s sodelovanjem birmancev. Po maši bodo imeli otroci srečanje z animatorji, istočasno pa bo pogovor s starši.

          Otroci bodo imeli v tem tednu velikonočno spoved po veroučnem razporedu. Naj se na prejem zakramenta božjega odpuščanja dobro pripravijo.

          Predstavitev knjige o Goriškem semenišču bo v naši samostanski dvorani v četrtek ob 19.45. To je prvo knjižno delo o semenišču, ki je dalo našemu narodu odlične duhovnike in zveste Slovence.

          Križev pot v petek bodo oblikovali naši prvoobhajanci in birmanci skupaj s svojimi starši.

          Slavljenje Gospoda bomo imeli v naši cerkvi v soboto, 13. aprila ob 20. uri. Vabljeni vsi mladi: veroukarji, animatorji in birmanci. Slavljenju pred Najsvetejšim se lahko pridružite tudi mladi po srcu. Vzemimo si nekaj časa v Postu za Gospoda.

          Na Cvetno nedeljo bomo imeli blagoslov zelenja pred vsako mašo. Pred mašo ob 10. uri bo blagoslov na ploščadi pred cerkvijo. S Cvetno ali oljčno nedeljo bomo stopili v Veliki teden Gospodovih skrivnosti. Kristjani zbudite se!