Na 19. nedeljo med letom goduje sv. Klara Asiška, ustanoviteljica 2. reda sv. Frančiška. Klarise živijo strogo kontemplativno življenje. Njihova posebna karizma je neprekinjena molitev in popolno uboštvo. Pred 30 leti so se tri Slovenke klarise naselile zopet v Sloveniji v Nazarjah. Danes svoje poslanstvo vršijo v treh samostanih.

          Za MIVO ste darovali še dodatnih 340 €, skupaj torej 2.340 €. Vsem Bog povrni.

          MARIJINO VNEBOVZETJE, največji Marijin praznik, bomo praznovali v četrtek, 15. avgusta. Svete maše bodo ob 7.30, 10.00 in 18.00. Pri vseh mašah bo možnost za spoved. Po večerni maši se bodo zapele litanije MB.

          Praznična maša v Domu upokojencev bo v petek, 16. avgusta ob 15. uri v veliki jedilnici.

          Z 20. nedeljo med letom, 18. avgusta, se bo naša pozornost usmerila v prihodnje pastoralno in veroučno leto. Objavili bomo veroučni urnik in vse dejavnosti. Vpisovanje otrok v 1. razred veroučne šole bo od 1. do 8. septembra.

          Birmanci dobimo se v nedeljo, 8. septembra ob 17. uri. Z animatorji boste pripravili sodelovanje pri maši. Istočasno bo imel pogovor s starši p. Niko.

          Molitev za duhovne in redovne poklice bo na Brezjah v nedeljo, 1. septembra ob 15. uri. Kdor bi se želel udeležiti, naj se prijavi v zakristiji. Če nas bo dovolj bomo odšli z avtobusom ob 12. uri s Kapele.