Danes je nedelja Svete Trojice, ki pomeni polnost Božjega bivanja in vseobsegajoči ljubezenski nagovor človeka. Imejmo to v mislih, ko se pokrižamo.

          Zapovedani praznik Sv. REŠNJEGA TELESA IN KRVI obhajamo v četrtek, 20. junija. Svete maše bodo ob 7.00, 10.00 in 19.00. Pri večerni maši bo procesija z Najsvetejšim, pri treh oltarjih bo prošnja in blagoslov za naše mesto in delo naših rok. Posebej vabimo prvoobhajance in birmance ter njihove starše.

          Prihodnjo nedeljo, 23. junija odhajajo naši ministranti, otroški zbor, FO, pritrkovalci, jasličarji in drugi aktivni mladi iz naše župnije na skupne počitnice v Strunjan. Želimo jim prijetno druženje.

          Dan državnosti praznujemo v torek, 25. junija. Molimo za svojo državo, da bi bila dom vsem državljanom. Ta dan goduje tudi naš p. Vili. Želimo mu zdravja in poguma.

          Na praznik Srca Jezusovega, 28. junija bomo pred mašo ob 18.45 molili litanije Srca Jezusovega pred Najsvetejšim.

          V soboto, 29. junija slavimo apostola Petra in Pavla. Na dan mašniških posvečenj molimo za pogum mladih, da se odzovejo Božjemu klicu.

          BISERNO MAŠO P. FILIPA bomo praznovali v nedeljo, 30. junija ob 10. uri. Pri slovesni maši nas bo nagovoril njegov novinec p. Stane Zore, ljubljanski nadškof. Vabljeni.

          Romanje za družine v Assisi od 5. do 7. julija se počasi polni. Prijavite se čimprej v naši zakristiji. Cena za odraslega je 140 €, za otroka do 12 let pa 110 €. Odhod bo 5. julija ob 7.00 z našega parkirišča na Kapeli.

          Z današnjo nedeljo zaključujemo veroučno leto. Vsem otrokom želimo, da vse kar so prejeli pri veroučnih urah, spravili v vsakdanje življenje in zaživeli v polno prijateljstvo z Bogom. Pri maši ob 10. uri bosta sprejeta Izak Ambrož in Andraž v ministrantske vrste. Po maši ob 10. uri pa bo bogat srečelov za kritje župnijskega piknika in nadaljevanje obnove v cerkvi.

          Prihodnjo nedeljo bomo obhajali Binkošti. Naj Sv. Duh, ki je učencem osmislil apostolsko oznanjevanje, tudi nas navduši za življenje s Kristusom. Tako bomo lahko prepričljivo uresničevali darove Sv. Duha. Vse župljane vabimo po maši ob 10. uri na župnijski piknik, ki bo tokrat zaradi praznika, na domačem dvorišču pri fantih v komuni. Ne kuhajte doma, vse bo poskrbljeno. Le s sladicami nas boste lahko razvajali.

          Na binkoštni ponedeljek, 10. junija obhajamo praznik Marija, Mati Cerkve. Sveti maši bosta ob 7.00 in 19. uri.

          Za tradicionalno romanje bolnih in starejših na Brezje, ki bo v soboto, 15. junija 2019, se še lahko prijavite v zakristiji.

          Romanje za družine v Assisi pripravljamo od 5. do 7. julija 2019. Potovali bomo z avtobusom. Družine z otroki naj se prijavijo do 16. junija. Po tem dnevu bomo vpisovali tudi druge romarje. Za odraslega bo cena 140 €, za otroka do 12 let pa 110 €. Vštet je prevoz, cestnine, dva pol penziona in taksa. Družine se že lahko vpišete.

          Vsem otrokom želimo uspešen zaključek šolskega leta in veliko lepih počitniških doživetij. Ne pozabite na Boga, ker On ni na počitnicah, ampak nas nepreklicno ljubi.

· Danes je naše župnijsko romanje na Sveto Goro. Ob 10. uri se bomo s sveto mašo pri Svetogorski kraljici zahvalili in priporočali. Na Kapeli bosta maši ob 7.30 in 18.00.

· Verouk – v tednu pred nami bodo otroci imeli zadnje veroučne ure. Kdor še ni prinesel spričevala, naj to stori prihodnji teden. Pri zadnji uri vrnete veroučne knjige.

· Praznik Gospodovega vnebohoda praznujemo v četrtek, 30. maja. Svete maše bodo ob 7.00, 10.00 in 19.00. Člane ŽPS-ja vabimo na zaključno srečanje po večerni maši.

· Šmarnično pobožnost zaključujemo v petek, 31. maja z večerno mašo ob 19. uri. Po maši bomo zapeli litanije MB. Lepo vabljeni. Danes, ob prazniku Obiskanja Device Marije začenjamo binkoštno devetdnevnico.

· Zaključek veroučnega leta bo pri maši ob 10. uri. Vse otroke in starše vabimo k sveti maši in druženju po maši. Pri svojih katehetih bodo otroci prejeli spričevala.

· Po maši bo srečelov za kritje župnijskega piknika in nadaljevanje obnove v cerkvi
.

· Za tradicionalno romanje bolnih in starejših na Brezje, ki bo 15. junija 2019, se še lahko prijavite v zakristiji.

· Romanje za družine v Assisi pripravljamo od 5. do 7. julija 2019. Interesenti pokličite p. Nika.

· Kapitularni kongres naše province je spremenil postavo v našem samostanu: na Sveto Goro se vrača br. Ambrož; s Svete Gore pa na Kostanjevico prihajata p. Bogdan Rus in br. Miran. »Gospod je moja moč.«