Nedelja Svete Trojice – naša župnija danes roma na Sveto Goro. Ob 8h začnemo z molitvijo Križevega pota, ob 10. uri romarska maša skupaj z župnijo Grgar.

          Obisk iz Svete dežele. V torek bomo v naši hiši gostili Kustosa Svete dežele frančiškanskega patra Francesca Pattona. Želimo mu prijetno bivanje med nami.

          Dan province – vsako leto se poskušamo zbrati vsi frančiškani naše Slovenske province in preživeti v molitvi in druženju en dan. Tokrat bo to sreda v Ljubljani na Viču. Bog blagoslovi našo provinco Sv. Križa.

          Sveto Rešnje Telo in Kri – zapovedani praznik obhajamo v četrtek, 31. maja. Svete maše bodo ob 7.00, 10.00 in ob 19. uri.

          Prvi petek obiščemo bolnike na domu in v Stari Gori. Maša v Domu je ob običajni uri. Litanije Srca Jezusovega molimo pred Najsvetejšim ob 18.45. Na prvo soboto ob 18.45 molimo Litanije Matere Božje.

          Procesija Svetega Rešnjega Telesa bo prihodnjo nedeljo ob 10. uri. Prvoobhajanci in mali otroci naj bi pripravili cvetje za posipanje treh zunanjih oltarjev. Pripravijo se trije oltarji za tri blagoslove mestu in vsemu našemu delu in Božjemu varstvu.

BINKOŠTI – prihod Sv. Duha – Jezus je izpolnil obljubo učencem in petdeseti dan po vstajenju poslal Moč z neba. Premagan je bil strah in pričevalna moč učencev je napolnila zemljo. Rojena je bila Cerkev.

      Pri maši ob 18h bodo sodelovali naši birmanci. Prepeval bo MPZ iz Podgore. Po maši boste lahko v samostanski dvorani prisluhnili še koncertu zbora.

      Marija, Mati Cerkve ali binkoštni ponedeljek bo 21. maja. Svete maše bodo ob 7.00, 10.00 in ob 19. uri. Po večerni maši vabimo člane župnijske Karitas na srečanje.

      Katehetski sestanek bo v sredo, 23. maja po večerni maši. Pogovorili se bomo o zaključku veroučnega leta.

      ŽPS – vse člane vabimo na srečanje v četrtek, 24. maja ob 19.45 v samostansko učilnico.

      Prihodnjo nedeljo na praznik Svete Trojice bomo imeli župnijsko romanje na Sveto Goro. Ob 8. uri se dobimo pri 1. postaji križevega pota. Ob 10. uri bomo imeli romarsko mašo skupaj z župnijo Grgar. Posebej so povabljeni prvoobhajanci s svojimi starši.

          SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA – za našo župnijo je danes praznik, ko 28 otrok prvič prejema Jezusa. Da bi z Njim zaživeli v prijateljstvu in tesni povezanosti, prosimo Gospoda. Njim in njihovim družinam čestitamo in želimo lepo praznovanje.

          Maša ob zaključku šole kitare - Kitarskega šolskega leta bo kmalu konec. V tem letu smo se naučili nekaj akordov, s katerimi lahko zaigramo že veliko pesmi. V torek, 15. 5. 2018 se kitaristi dobimo ob 18h za vaje, ob 19h pa bomo za zaključek kitarskega leta zaigrali pri maši, kamor ste lepo povabljeni.

          Starše veroukarjev vabimo na 3. pogovorni večer s Kristino Kosmač, ki bo v četrtek, 17. maja ob 19.45 v samostanski dvorani. Beseda bo tekla o komunikaciji. Starši, vabljeni.

          Prvoobhajanski izlet bo prihodnjo nedeljo, 20. maja. Odhod avtobusa z avtobusne postaje v Novi Gorici bo ob 7. uri zjutraj.

          MPZ Podgora bo prepeval prihodnjo nedeljo pri maši ob 18. uri. Po maši pa bo v samostanski dvorani pripravil še koncert. Lepo vabljeni.