Bela nedelja – nedelja Božjega usmiljenja – za nas pa župnijski praznik - zunanja slovesnost praznika Gospodovega oznanjenja Mariji. Glavno slovesnost ob 10. uri vodi koprski škof v pokoju msgr. Metod Pirih. Po maši vabljeni k druženju ob dobrotah naših gospodinj.

Velikonočna nabirka je bila namenjena obnovi stropa cerkvene ladje. Pri mašah in v nabiralniku ste prispevali 2.576,23 €. Bog povrni za dar, ki vliva zaupanje v obnovo. Na lističih in spletu lahko spremljate: Kaj se dogaja zgoraj?

Prvo spoved je v soboto, 7. aprila opravilo 28 letošnjih prvoobhajancev. Naj bo zakrament rednega srečevanja z Božjim usmiljenjem.

Verouk – otroci imajo od jutri verouk po sporedu.

Srečanje za starše v četrtek, 12. aprila ob 19.45 - Sporazumevanje, ki nas povezuje – Kristina Kosmač

V odnosih prepoznavamo, da velikokrat kljub iskreni želji po razumevanju v komunikaciji z drugimi naletimo na nerazumevanje. To vodi do sporov, neprijetnih in intenzivnih čustev ter na dolgi rok lahko do vedno večjega oddaljevanja drug od drugega. Čeprav živimo skupaj z drugimi kot družina, se začno v nas jačati občutki osamljenosti, nesprejetosti, neslišanosti, jeze, zamere ... Spregovorili bomo, kako komunicirati na način, da se bomo slišali in razumeli ter v odnosih gradili vedno večjo povezanost drug z drugim.

V petek, 13. aprila ob 16.00 je odhod naših otrok 4. razreda na duhovni vikend v Strunjan. Podprimo jih z molitvijo.

Škrabčevo leto - V sklopu Škrabčevega leta vas vabimo na muzejski torkov večer, 10. aprila 2018 ob 19. uri v Vilo Bartolomei v Solkanu na odprtje razstave in na predavanje: Pisna dediščina: kako jo ohranjamo in restavriramo.

Pomagajte nam zasaditi cvetlični vrt – Naprošamo »vrtičkarje«, ki imate doma kakšen odvečen gomolj dalij ali gladijol, če bi jih lahko podarili, da bi na Kostanjevici p. Stanislavu Škrabcu v spomin zasadili cvetlični vrt. Pokličete lahko na tel. Št.: 040 973 914. Gomolje zbiramo do 14. aprila. Boglonaj.