·  Predstavitev naših prvoobhajancev bo pri maši ob 10. uri. Letošnja številka bo kar velika, saj se 28 otrok in njihovih družin pripravlja na življenje z Jezusom v evharistiji in božjem odpuščanju. Zakramenta s katerima mlad kristjan v polnosti zaživi z Jezusom in v skupnosti kristjanov v župniji in vesoljni Cerkvi. Vsi člani družine smo povabljeni k molitvenemu spremstvu in dobremu zgledu.

·  Starše otrok 4. razreda vabimo na srečanje in pogovor v četrtek, 25. januarja ob 19.45 v veliko učilnico.

·  Branje Svetega pisma – v soboto, 27. januarja ob 18. uri – eno uro pred večerno mašo ste vabljeni, da izberete svoj najljubši svetopisemski tekst in ga posredujete v cerkvi. Vabljeni vsi, ki vam Sveto pismo pomeni vir Modrosti in Življenja. Priglasite se kot bralec p. Niku.

·  Prihodnja nedelja bo nedelja Svetega pisma – poiščite doma Sveto pismo, ki naj dobi posebno primerno mesto v vašem domu. Naj postane vaš življenjski spremljevalec.

·    Mesec verskega tiska je januar. Spodbujamo vas, da se naročite na katerega od katoliških tiskanih medijev, ki obveščajo, vzgajajo ali pomagajo pri oblikovanju naše vere.

·    Župnijska Karitas – vabljeni na srečanje, ki bo v sredo, 17. januarja po večerni maši.

·    Starše prvoobhajancev vabimo na srečanje in pogovor v četrtek, 18. januarja ob 19.45 v samostansko dvorano.

·    Blagoslov domov – posredujte želje v zakristiji ali se dogovorite s posameznim patrom.

·    Prihodnjo nedeljo, 21. januarja bodo pri maši ob 10. uri sodelovali otroci 3. razreda in se kot letošnji prvoobhajanci predstavili občestvu. Podprimo jih z molitvijo.

 

          Praznik Jezusovega krsta je danes. Pri vseh mašah bomo namesto izpovedi vere obnovili krstne obljube.
          Z današnjo sveto mašo ob 18. uri začenjamo ŠKRABČEVO LETO. Danes mineva 174 let od rojstva velikega frančiškovega brata, ki je poleg svete znanosti, svoje bogate darove podaril slovenskemu jeziku. Škrabčevo leto bo potekalo ob 100 –letnici smrti, ki jo bomo obhajali oktobra.
          Verouk. Od jutri naprej imajo otroci redne veroučne ure po sporedu. Družine, ki niste vrnile Marije romarice storite to pri veroučni uri.
          Blagoslov domov. Vsi, ki želite blagoslov svojega doma, se čimprej priglasite v zakristiji ali dogovorite s patrom.
          Priprava za krst bo kot vsako leto najprej pri nas na Kapeli. Prvo od treh srečanj bo v sredo, 10. januarja ob 18. uri.
          Priprave na poroko so napisane na oglasni deski. Izberite termin, ki vam ustreza. Potrebna je prijava.
          Statistika za leto 2017: krščenih je bilo 27 otrok, sveti zakon je sklenilo 8 parov, k zadnjemu počitku smo pospremili 33 umrlih. V naši cerkvi je bilo razdeljenih skoraj 38.000 obhajil.