Iskrena hvala in Bog povrni vsem, ki ste se potrudili za lep in doživet veliki teden in velikonočne praznike z bogatimi obredi.

Na Vogrskem danes od 10h do maše prepevajo domači otroci in iz Bukovice.

Otroci, verouk bo v Kromberku reden, na Vogrskem odpade.

Birma bo jutri, 22. aprila ob 10h na Vogrskem (Jakob, Gabrijel, Karolina, Matej, Liam, Zoja, Vita, Elizabeta, Jakob Maj, Sara, Tina, Ema, Eva, Lien, Jani) in ob 15.30 v Kromberku (Lara, Timon, Aleks, Tinkara, Kristina, Lucija). Birmancem, botrom in domačim hvala za vso pripravo, iskrene čestitke in voščilo, da bi vas Sveti Duh s svojimi darovi spremljal v življenju!

Načrtujemo: 2. maja romanje na Sveto Goro; 5. maja sv. Gotard, sozavetnik na Vogrskem; 19. maja prvo sv. obhajilo v Kromberku ob 1030 (ta dan maša na Vogrskem ob 9h); 26. maja prvo sv. obhajilo na Vogrskem ob 1030; 1. junija župnijsko romanje.

Naj Jezusovo vstajenje, njegova zmaga nad grehom in smrtjo, prežari vse vernike in vse ljudi dobre volje, da bi v moči velikonočnih milosti prenašali vsakdanje težave, preizkušnje in nadloge, saj le preko Kalvarije gre pot v radost odrešenja!

Velikonočna spoved je danes na Vogrskem od 14h do 1530 (g. Marko iz Renč), župnik pa med tednom ob maši.

Otroci, verouk bo še do srede, vsi pa vabljeni k obredom velikega tedna.

Devetdnevnica v čast Sv. Duhu pred birmo je vsak dan med mašo, tako na Vogrskem, kot v Kromberku. Podprimo birmance z molitvijo zanje in za njihove družine!

Križev pot: v sredo pred mašo na Vogrskem, v Kromberku pa na veliki petek ob 15h.

Birma bo na velikonočni ponedeljek, 22. 4. ob 10h na Vogrskem in ob 15.30 v Kromberku.

Ostarele in bolne bom obiskal in delil zakramente na Vogrskem jutri (v sredo), v Kromberku na veliki petek.

Obredi svetega tridnevja bodo zvečer. Blagoslov velikonočnih jedil bo na veliko soboto na Vogrskem po vstajenjski procesiji, v Kromberku pri Sv. Trojici ob 15.30, v župnijski cerkvi ob 16h, v Lokah ob 16.30. Miloščina velikega četrtka bo za Župnijsko karitas, na veliki petek za Sveto deželo, pri blagoslovu jedil za lačne otroke, na veliko noč pa ofer za župnijo.Vogrsko: na veliko noč bodo od 10h do maše prepevali otroci iz Bukovice in Vogrskega.

 

Križev pot do sv. Katarine je danes. Zberemo se ob 15h pred župnijsko cerkvijo v Kromberku.

Krst prejme danes po maši na Vogrskem Manuel Ipavec. Staršem čestitamo!

Prva sv. spoved za letošnje prvoobhajance bo jutri na Vogrskem in v sredo v Kromberku.

Vogrsko: birmovalec Slavko Rebec se bo srečal z družinami birmancev v petek, 12. 4. od 15h do 1830; ob 19h bo maševal in nagovoril župnijske sodelavce (člane ŽPS, ŽGS, Karitas, pevce, bralce in ostale), po maši pa se bo srečal še s člani ŽPS in ŽGS.

Kromberk: birmovalec se bo srečal z družinami birmancev v soboto, 13. 4.: od 16h do 1830; ob 19h bo maševal in nagovoril še posebej župnijske sodelavce (člane ŽPS, ŽGS, Karitas, pevce, bralce in ostale), po maši pa se bo srečal še s člani ŽPS in ŽGS.

Devetdnevnica v čast Sv. Duhu pred birmo prične na Vogrskem jutri in bo ob vsaki maši na Vogrskem, v Kromberku pa v četrtek, 11. 4. med mašo.

Velikonočna spoved: v Kromberku v petek spoveduje g. Lojze od 17h do maše; na Vogrskem v nedeljo, 14. 4. od 14h do 1530 – g. Marko Kos. Izkoristimo lepo priložnost, lahko pa gremo tudi drugam, posebej v Novo Gorico, na Kapelo in na Sveto Goro.

Birma bo na velikonočni ponedeljek, 22. aprila ob 10h na Vogrskem in ob 15.30 v Kromberku. Molimo za birmance in njihove družine!.

Križev pot molimo v postu v cerkvi na Vogrskem ob sredah, v Kromberku pa ob petkih pred mašo.