Stanko Sivec, nekdanji župnik v Šempasu in Prvačini, nazadnje bivajoč v duhovniškem domu v Šempetru, je umrl 5. in bil pokopan v Prvačini 6. julija. Bog naj mu da večni pokoj in dobro plačilo v nebesih!

Oratorij za otroke bo še v Šempetru od 20. do 26. avgusta. Prijava na: www.zupnija-sempeter-ng.rkc.si.

Krištofova nedelja bo 22. julija. Duhovniki lahko blagoslavljajo prometna sredstva in udeležence v prometu. Obenem izročimo darove za nakup prevoznih sredstev misijonarjem – MIVA. Iskrena hvala dobrotnikom!

Duhovne vaje: čez poletje je veliko priložnosti za duhovne vaje, tedne duhovnosti, dneve zbranosti ali druge oblike oddiha, združenega z duhovnim napajanjem http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/vabljeni-na-duhovne-vaje).

Za novomašnike, za nove duhovne poklice ter za vztrajnost in svetost vseh poklicanih radi molimo – bodisi osebno, kakor tudi skupno v družinah in župnijah!

Varstvo otrok med počitnicami na Mirenskem Gradu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Štolnine: slovenski škofje so določili, da s 1. julijem stopijo v veljavo nove takse in štolnine, ki so bile nespremenjene od 1. januarja 2007. Dar za mašo je 20 €. Priprava poroke: 25 €. Poročevalec: 50 €. Taksa za spreglede: 10 €. Pogreb: 50 €. Zvonjenje (na dan) 10 €. Cerkovnik (pri poroki ali pogrebu): 10 €. Ministrant (pri poroki ali pogrebu): 5 €. Organist (pri poroki ali pogrebu): 10 €. Sprejmimo z razumevanjem!

 

Nedelja Slovencev po svetu je danes, ko se v molitvi spominjamo rojakov, ki so prostovoljno ali prisiljeno zapustili domovino, da bi ostali zvesti veri in narodu.

Zlata maša g. Rudija Štavarja je danes ob 16h v Opatjem Selu.

Prvi petek in sobota vabita k prejemu zakramentov in k češčenju Jezusovega in Marijinega srca.

Počitnice naj bodo čas oddiha, sprostitve, igre, predvsem pa nabiranja novih moči za naprej. Z družino radi obiščite, na izletu ali na romanju, lepe kraje, ki so Božji dar, pa tudi lepe in primerne prireditve, da tudi kulturno napredujemo. Predvsem pa ne pozabimo na Boga (nam je vedno blizu in ne gre na počitnice) tako z molitvijo, z rednim obiskom maše in z dostojnim oblačenjem, obnašanjem in govorjenjem!

Oratorij za otroke bo na Kostanjevici (Nova Gorica – Kapela) ta teden, od 2. do 7. julija, v Šempetru pa bo od 20. do 26. avgusta. Prijava na: www.zupnija-sempeter-ng.rkc.si. Prijavite se čimprej, ker je število omejeno!

Duhovne vaje: čez poletje bo veliko priložnosti za duhovne vaje, tedne duhovnosti, dneve zbranosti ali druge oblike oddiha, združenega z duhovnim napajanjem (glej http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/vabljeni-na-duhovne-vaje).

V duhovnike so bili posvečeni v Kopru 29. junija diakoni: Blaž Kernel iz Slavine, Gašper Naglost iz Vipave in Andrej Penko iz Hrenovic. Molimo za novomašnike, za nove duhovne poklice in za svetost poklicanih!

Varstvo otrok med počitnicami na Mirenskem Gradu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

  • Zlata maša g. Renata Podbersiča je danes ob 17h v Vrtojbi. Molimo za duhovnike
  • Za domovino bomo radi molili ob dnevu državnosti, ko bo maša tudi na Sabotinu v ponedeljek, 25. junija takoj po dvigu zastave ob 8. uri
  • Oratorij bo potekal od 2. do 7. julija 2018 na Kapeli in je namenjen otrokom starim od 5 let do 13 let. Prijavite se elektronsko https://oratorij-nova-gorica.si/  ali na tel. 031 841 043 (Luka). V istem terminu bo tudi na Mirenskem Gradu. Prijave: 040 348 481 (Maja) ali maja.princic@drsutvo-vzd.s
  • Duhovniško posvečenje bo v koprski stolnici 29. junija ob17h. Posvečeni bodo diakoni: Blaž Kernel iz Slavine, Gašper Naglost iz Vipave in Andrej Penko iz Hrenovic. Molimo za novomašnike in za svetost poklicanih
  • »Petrov novčič« - nabirka po papeževem namenu in za njegovo delovanje bo v petek, 29. junija. To je edini denar, ki ga letno namenimo »Vatikanu«. Hvala