Kvatrna nedelja je danes, zato je miloščina za semenišče in za potrebe škofije.

          Romanje na Sveto Goro Goriške in Koprske škofije bo danes, 27. maja. Mašo vodita oba škofa in sodelovanje bo v slovenskem, italijanskem in furlanskem jeziku. To je priložnost, da se srečamo sosedje pri oltarju in pri nebeški Materi.

          Skupna priprava staršev na krst otrok bo še 30. maja in 6. junija ob 20h v Kromberku v učilnici za župniščem. Pridite in povabite zainteresirane!

          Škofijska karitas ima sklepno srečanje v Klancu pri Kozini v soboto, 2. junija. Za avtobus se še prijavite!

          Mavrično romanje na Sveti Gori bo v soboto, 2. junija. Starše in veroučence vabimo, da se temu romanju pridružijo in s tem zaključimo veroučno leto. Ob 9.h se bomo zbrali pri prvi postaji križevega pota. Ob 11. uri bo sveta maša.

          Kulturno društvo Sanje Nova Gorica organizira dobrodelni dogodek "Za otroke na smetišču" na Madagaskarju in sicer 13.6.2018 ob 20 uri v Kulturnem domu v Novi Gorici. Vstopnice prodaja blagajna kulturnega doma in znaša 5 evrov. Dogodek bodo oblikovali pevski zbori, otroški zbor in otroške plesne skupine, recitatorji in instrumentalisti ter drugi.

          Oratorij bo potekal od 2. do 7. julija 2018 na Kapeli in je namenjen otrokom starim od 5 let do 13 let. Prijavite se elektronsko https://oratorij-nova-gorica.si/  ali na tel. 031 841 043 (Luka).V istem terminu bo tudi na Mirenskem Gradu. Prijave: 040 348 481 (Maja) ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

· Vitovlje: danes bo ob 16h maša ob šagri v romarski Marijini cerkvi.

· Skupna priprava staršev na krst otrok bo 23. maja ob 20h v Kromberku v učilnici za župniščem (nato še 30. 5. in 6. 6.). Pridite in povabite zainteresirane!

· Goriška območna karitas ima srečanje pri konkatedrali v torek ob 1930.

· V četrtek, 24. maja 2018, bo od 17.00-18.30 voden ogled Kostanjevice s poudarkom na delovanju in življenju p. Stanislava Škrabca. (Dogodek LUNG v okviru Tedna vseživljenjskega učenja.)

· V četrtek, 24. maja 2018, bo ob 20.30 v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici koncert Goriškega okteta Vrtnica.

· Kvatrna nedelja bo prihodnja, zato bo miloščina za semenišče in za potrebe škofije.

· Romanje na Sveto Goro Goriške in Koprske škofije bo v nedeljo, 27. maja. Mašo vodita oba škofa in sodelovanje bo v slovenskem, italijanskem in furlanskem jeziku. To je lepa priložnost, da se srečamo pri oltarju in pri nebeški Materi Mariji sosedje.

· Mavrično romanje na Sveti Gori bo v soboto, 2. junija. Starše in veroučence vabimo, da se temu romanju pridružijo in s tem zaključimo veroučno leto. Ob 9.h se bomo zbrali na Prevalu in kot pravi romarji z molitvijo romali. Ob 11. uri bo sveta maša.

Binkošti ali praznik Svetega Duha bo prihodnjo nedeljo. Na praznik se pripravljamo z devetdnevnico v čast Svetemu Duhu.

Mesec maj je posvečen Mariji, zato se radi zbiramo pri šmarnicah, kjer poslušamo lepo branje in molimo ali pojemo litanije. Vabljeni, še posebej otroci! Doma imamo Marijin oltarček - pred Marijino podobo ali kip postavimo sveže rože. To nas vsak dan spominja naše nebeške Matere.

Srečanje molivcev živega rožnega venca bo na binkoštno soboto, 19. maja ob 9.30 na Brezjah. Sv. maša bo ob 10.h, ki jo bo vodil p. Marjan čuden.