·         Hvala vsem župnijskim sodelavcem, ki ste pomagali obogatiti velikonočne praznike s sodelovanjem, petjem, s čiščenjem in krašenjem, z molitvijo in še čem.

·         Razstava velikonočnih pirhov je v Frančiškovi dvorani na Sveti Gori do 28. aprila.

·         Porčinj: otvoritev romarske sezone bo v soboto ob 10.30 z sveto mašo v slovenščini.

·         Bog povrni stokratno tudi vsem, ki ste velikodušno prinesli svoj dar za Župnijsko karitas, za kristjane v Sveti deželi, za pomoči potrebne in za domače župnijske potrebe.

·         Bela nedelja je tudi nedelja Božjega usmiljenja, ko se priporočamo neskončnemu Jezusovemu usmiljenju. Če to storimo v cerkvi pred Najsvetejšim (pri maši) ter smo bili pri sv. spovedi, prejeli sv. obhajilo in molimo po papeževem namenu, prejmemo popolni odpustek.

Krizmena maša bo na veliki četrtek ob 10.h v Novi Gorici v konkatedrali, ko s škofom somašujemo duhovniki ob posvetitvi sv. krizme ter blagoslovu bolniškega in krstnega olja. Lepo vabljeni!

Jezusa v »božjem grobu« radi počastimo v naših cerkvah od velikega četrtka zvečer do velikonočne vigilije v soboto zvečer. Ta čas tudi zvonovi ne zvonijo.

Na veliki četrtek obnavljamo zadnjo večerjo in postavitev zakramenta evharistije in svetega reda.

Strogi post in zdržek od mesnih jedi je na veliki petek; potrudimo se za odpoved!

Na veliki petek spremljamo Jezusa v trpljenju in smrti na križu ter pokopu.

Na veliko soboto zvečer in na veliko noč slavimo Jezusovo vstajenje – zmago nad grehom in smrtjo.

RADIJSKI MISIJON: »CERKEV JE MLADA«

od 7. do 13. aprila:
ob 8.h: Svetovalnica; ob 10.15: Drugi pogled; ob 17.h: osrednji Misijonski nagovor; ob 19.h: prenos svete maše iz frančiškanske cerkve na Tromostovju v Ljubljani, pri kateri sodelujejo misijonarji in različne mladinske glasbene skupine. Zvečer ob 20.h: pogovor v živo z misijonarjem ter katoliško mladino. Vsak dan bo med 17. in 19. h na voljo duhovnik za osebni pogovor po telefonu.        

V postu smo povabljeni, da prihranek ob odpovedi, z veseljem darujemo revnim in pomoči potrebnim (n. pr. pri darovanju na veliki četrtek ali ob nabirkah za Karitas).

Koncert – orgle in violina – dveh ruskih mojstrov, bo v petek ob 20. uri v konkatedrali. Vstop je prost in dobrodošli so prostovoljni prispevki.

Prihodnja nedelja bo cvetna ali oljčna nedelja. Z blagoslovom oljčnih vejic in drugega zelenja ter z branjem poročila o Jezusovem trpljenju (pasijon) vstopamo v veliki teden.

Potrdimo se za velikonočno spoved, za zakrament odpuščanja grehov in sprave z Bogom, z ljudmi in s samim seboj.