• Danes, 15. oktobra popoldne bodo župnijski zbori župnij Nova Gorica, Podgora, Kapela in Solkan peli na Sveti Gori pri maši ob 16h, v okviru 300-obletnice kronanja. Po maši bo še krajša slovesnost s petjem zborovskih Marijinih pesmi in s pričevanji starejših župljanov vseh štirih sodelujočih župnij.
  • Sveta maša na začetku akademskega leta bo v konkatedrali v četrtek (19.okt.) ob 19. uri. K sveti maši so vabljeni profesorji, študenti in uslužbenci na univerzi. Posebej vabimo starše študentov, da molimo za božji blagoslov študiju.
  • V soboto, 21. oktobra bo naša škofija slovesno praznovala 40-letnico obnovitve Škofije Koper. K slovesni maši ob 10.30, ki jo bo vodil apostolski nuncij v Republiki Sloveniji, so vabljeni predsednik države, primorski župani in zlasti vsi verniki. Načrtujmo, da se tudi mi udeležimo tega praznovanja.
  • V soboto 21. oktobra bo prvo vseslovensko srečanje za ločene v Ljubljani pri Svetem Jožefu. Začne se s sveto mašo ob 10. uri in se nadaljuje program do 15. ure. Vsi, ki imate to izkušnjo ste lepo vabljeni v skupino, ki obstaja že dve leti v konkatedrali v Novi Gorici. Skupina se srečuje vsak 3.torek v mesecu. Tako bomo imeli srečanje v torek, 17. oktobra ob 20. uri.
  • V nedeljo, 22. oktobra bo misijonska nedelja. V konkatedrali bo vseslovensko praznovanje misijonske nedelje. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri pa slovesno somaševanje, ki ga bo v imenu škofovske konference vodil škof dr. Jurij Bizjak. Navzoči bodo misijonarji, ki so trenutno doma in bodo pričevali.
  • Hiša otrok Frančiška Sedeja, Sedejeva 2, Nova Gorica (župnijski vrtec) vabi vse starše, stare starše, bodoče starše in druge ljudi, ki imate otroke radi, na dan odprtih vrat, ki bo v četrtek, 19. oktobra ob 16.30