Danes praznujemo misijonsko nedeljo. Miloščina je namenjena za misijone.
          Danes popoldne bo v konkatedrali vseslovensko praznovanje misijonske nedelje. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri pa slovesno somaševanje, ki ga bo v imenu škofovske konference vodil škof dr. Jurij Bizjak. Navzoči bodo misijonarji, ki so trenutno doma in bodo pričevali.
          Goriška območna Karitas ima srečanje v torek ob 19.30 v konkatedrali.
          Diakonsko posvečenje na Sveti Gori bo naslednjo nedeljo ob 16. uri. V diakona bosta posvečena Gašper Naglost iz župnije Vipava in Andrej Penko iz župnije Ubeljsko.
          Počitniške delavnice na Škofijski gimnaziji v Vipavi bodo za učence od 7. do 9. razreda v ponedeljek, 30. oktobra od 9. do 13. ure. Prijava je mogoča na spletni strani gimnazije.
          Zimski čas: s prihodnjo nedeljo preidemo na zimsko merjenje časa.
          Praznik vseh svetih in spomin vernih rajnih (duš v vicah) bo v naslednjem tednu. Poskrbimo za urejenost grobov (tudi duhovniških); na pokopališčih se lepo obnašajmo in namesto klepetanja molimo za rajne. Poskrbimo, da bo na naših grobovih tudi križ, znamenje vere v posmrtno življenje.
          Popolni odpustek, ki ga namenimo rajnim, lahko pridobimo v osmini vseh svetih pod običajnimi pogoji: spoved in obhajilo, obisk pokopališča ali cerkve in molitev.