• Misijon je medžupnijski: sami preverimo programe misijona v vseh župnijah (www.zng.si), da se morda udeležimo zanimivega srečanja v drugi župniji.
  • Sveti misijon je lepa prilika, da poglobimo svojo vero in odstranimo ovire, ki so se nabrale v našem življenju. Izkušeni misijonarji lahko modro svetujejo, odvezujejo tudi od pridržanih grehov, zato izkoristimo to lepo priložnost. Iščimo tudi možnost, da se povežemo med seboj in morda  ustanovimo novo skupino v župniji?! Predvsem ne pozabimo na vsakdanjo molitev za uspeh misijona!
  • Programe župnij za novogoriški misijon si lahko ogledate na oglasnih deskah po cerkvah in na www.zng.si . Nekaj programov imamo skupnih, drugo pa ima vsaka župnija svoje.
  • Osemdnevnico (zornice) pred božičem pričenjamo v soboto: Kralja, ki prihaja, pridite molimo!
  • Betlehemsko luč, prižgano v votlini Jezusovega rojstva, sprejmimo v svoje domove!

PUSTIVA SE VNETI V ŽELJI PO MIRU

 Vsaka luč prinaša svetlobo, v dobesednem ali prenese-nem pomenu. Hkrati prinaša upanje, da se bo njen plamen razžarel in razširil na druge. Prav posebna luč vsako leto v adventu prispe iz Betlehema in prinaša mir. Pripotuje od daleč, da bi zagorela v naših srcih. Luč miru iz Betlehema bo letos v več tisoč slovenskih domovih zagorela že 27 leto zapored. Dobite jo naslednjo nedeljo pri maši.