ORGLESKI KONCERT - Kaiser Karl festival – za mir med narodi, bo v sredo, 28. avgusta ob 20. uri v konkatedrali. Koncertiral bo Wolfgang Zerer iz Nemčije. Lepo vabljeni.

          KONCERT DUHOVNE GLASBE »Podari nam mir« bo v petek, 31. avgusta ob 19.30 v konkatedrali. Pel bo Akademski pevski zbor Zittau/Gorlitz iz Nemčije. Lepo vabljeni.

          Vikend priprava na zakon bo od 29. do 30 septembra na Sveti Gori. Potrebna je prijava: www.dcsg.si/priprava-na-zakon . Priprava se priporoča eno leto pred poroko. Cerkvena poroka je zakrament, ki posvečuje zakonski odnos. Zakonca s cerkveno poroko tudi javno priznata, da sta verna. To je zadnja priprava v tem letu.

          Priprava na krst se bo začela 12. septembra v Dornberku in 29. septembra v cerkvi Kristusa Odrešenika. Pred pripravo se oglasite pri domačem župniku, da se dogovorite za krst.

 •          Na Teološki fakulteti do 29. avgusta poteka zadnji prijavni rok za vpis v študijske programe prve stopnje in enoviti magistrski študij, ki je namenjen tudi duhovniškim kandidatom. Več informacij dobite na spletni strani Teološke fakultete in referatu v Ljubljani ali Mariboru.