Osek: danes je 500 letnica posvetitve župnijske cerkve in blagoslov obnove župnišča.

          Slovenska karitas, skupaj s ŠK Koper, organizira okroglo mizo na temo: »Kaj je dom?« v Petrovem domu v Šempetru v torek, 13. 11. ob 10h. Program bo povezoval Alen Selihovič z radia Ognjišče.

          V novembru se radi spomnimo vernih rajnih (duš v vicah) z molitvijo, darovanjem za mašo in z udeležbo pri sveti daritvi! Skrbimo tudi za urejenost grobov; naj bo na naših grobovih tudi križ, znamenje vere v posmrtno življenje.

          Župnijski gospodarski sveti GPO: prihodnjo nedeljo bo ob 16h srečanje v prostorih konkatedrale.

          Duhovni vikend ob preroku Eliju za mlade med 18 in 35. letom bo na Sveti Gori, dom duhovnosti Tau, od petka (18. ure) do nedelje po kosilu. Prijave: 041 631 551.

          V sklopu Škrabčevega leta 2018 bo v petek, 16. novembra 2018, ob 19.45 v samostanski dvorani na Kostanjevici koncert Komornega zbora Grgar – Nova Gorica ob izdaji njihove prve zgoščenke Ledeni utrinki. Prisrčno vabljeni.

Zahvalna nedelja je danes, ko se Bogu zahvaljujemo za vse sadove zemlje in darove, ki nas spremljajo v življenju. Današnja miloščina je za potrebe škofije. Hvala tudi vsem, ki vzdržujete cerkvene objekte, omogočate redno pastoralno življenje in podpirate duhovnike. Bog vam stokratno povrni!

Popolni odpustek, ki ga namenimo rajnim, lahko pridobimo še v osmini vseh svetih pod običajnimi pogoji: spoved in obhajilo, obisk pokopališča ali cerkve in molitev.

Starši in otroci, nadaljujemo z rednim veroukom. Potrudimo se in prihajajmo z veseljem!

V novembru se radi spomnimo vernih rajnih (duš v vicah) z molitvijo, darovanjem za mašo in z udeležbo pri sveti daritvi! Skrbimo tudi za urejenost grobov (tudi duhovniških); naj bo na naših grobovih tudi križ, znamenje vere v posmrtno življenje.

 

Popolni odpustek, ki ga namenimo rajnim, lahko pridobimo v osmini vseh svetih pod običajnimi pogoji: spoved in obhajilo, obisk pokopališča ali cerkve in molitev.

Praznik vseh svetih in spomin vernih rajnih (duš v vicah) sta pred nami. Ob tem poskrbimo za urejenost grobov (tudi duhovniških); na pokopališčih se lepo obnašajmo in namesto klepetanja raje kaj zmolimo za rajne. Poskrbimo, da bo na naših grobovih tudi križ, znamenje vere v posmrtno življenje.

Zahvalna nedelja bo prihodnja, zato bo miloščina v celoti namenjena za kritje stroškov obnove pastoralnega doma Morska zvezda v Strunjanu.

Vsako leto je 29. oktober posvečen svetovnemu dnevu možganske kapi. Slovenska škofovska konferenca podpira predlog Združenja bolnikov s cerebro vaskularno boleznijo Slovenije, naj bo opoldansko zvonjenje in molitev v ponedeljek, 29. oktobra 2018, namenjeno ozaveščanju o zdravju kot Božjem daru, za katerega mora skrbeti vsak posameznik. Prav tako naj bo opoldanska molitev zahvala Mariji, Materi Božji, ki jo v litanijah imenujemo tudi Zdravje bolnikov.

Škofijska gimnazija Vipava pripravlja za 2. november delavnice za višje razrede OŠ.

Te zanimajo skavtske dogodivščine? Še vedno se nam lahko pridružiš in izpolniš prijavnico. Starostne skupine: 8 - 10 let (volčiči in volkuljice), 11 - 15 let (izvidniki in vodnice) in 16 - 21 let (popotniki in popotnice). Za več informacij smo dosegljivi na  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , 041 212 813 (Miha) in 040 215 323 (Jana).PRIDRUŽI SE NAM, da skupaj začnemo ustvarjati nepozabno skavtsko pustolovščino.

Blagoslov pokopališč po naših župnijah

Pokopališče Stara gora na praznik vseh svetih: molitev rožnega venca v dvorani ob 14.30, ob 15.00 sveta maša za vse pokojne. Po maši bo molitev pri križu, nato blagoslov grobov po glavni poti na vseh terasah.
Ob 17.00 molitev rožnih vencev v naši cerkvi.

Kromberk: v Lokah: 31. 10. ob 16.00 maša in blagoslov grobov,
Na Vogrskem blagoslov grobov 1. 11. ob 14.00,
Pri Sv. Trojici: 1. 11. ob 15.30;

Solkan: Blagoslov grobov: 1. 11. ob 15.00 z začetkom v mrliški vežici.