Smo v molitveni osmini za edinost kristjanov. Edinost je velik dar in jo vsi potrebujemo.  Edinosti manjka povsod, marsikje že med zakoncema, kaj še med družinskimi člani. Združimo se v molitvi.

Priprava na krst se začne v ponedeljek ob 20. uri v Šempetru.

Frančiškov svetni red vabi na redno srečanje na Kapelo v nedeljo, 21. januarja 2018 ob 15.30. Srečanje bomo zaključili s sveto mašo. Lepo  vabljeni tudi novi člani.

Odrasli, ki se želijo krstiti, prejeti prvo sveto obhajilo in birmo, naj se prijavijo pri domačem župniku, ker bomo začeli s pripravo v nedeljo, 18. februarja ob 17. uri v veroučnih prostorih konkatedrale. Če poznate koga, ki čuti Božji klic, da postane kristjan, ga nagovorite in spodbudite.

 

Božičnica: prepevanje božičnih pesmi bo za otroške in mladinske zbore danes (14. 1.) ob 15h v Šempasu. Nastopilo bo 8 zborov iz župnij Novogoriškega okrožja. Vabljeni!

Molitvena osmina za edinost kristjanov je od 18. do 25. januarja. Edinost je velik dar in jo vsi potrebujemo. Združimo se v molitvi.       

Srečanje tajnikov ŽPS naše škofije bo v Škofijski gimnaziji Vipava v soboto, 20. januarja ob 9h.

Ob mesecu verskega tiska

Res je ponudba verskega tiska dandanes precej pestra. Prav ta pestrost govori o izredno pomembni lastnosti verskega tiska, da dopolnjuje versko znanje ljudi in poglablja vero.
Pa še eno odliko ima katoliški tisk. V roke ga lahko vzamemo takrat, ko ga želimo in katerega želimo, glede na to, katere življenjske odgovore iščemo. Ta tisk nam odgovarja na vprašanja, ki nas najbolj pestijo, in pomaga oblikovati krščansko držo ter nas seznanja s pogledi Cerkve na sodobna vprašanja in probleme, ki jih prinašajo nova odkritja.

 

 

  • Pravoslavni verniki obhajajo danes božič. Iskreno čestitamo in voščimo miru in Božjega blagoslova ter lepega sožitja v naši sredini!
  • Odrasla božičnica bo danes ob 17. uri v konkatedrali. Nastopilo bo pet zborov. Naj nam božične pesmi približajo doživljanje božje ljubezni.
  • Danes je pri kapucinih v Gorici srečanje članov Frančiškovega svetnega reda ob jaslicah obeh škofij; goriške in koprske. Ob 16.00 je najprej srečanje ob jaslicah in ob 17.00 sveta maša, ki jo vodi goriški nadškof. Po maši bo še družabno srečanje. Vabljeni na srečanje tudi, če niste člani FSR!
  • GOK (predvsem predsedniki in voditelji ŽK) ima prvo letošnje srečanje v soboto, 13. januarja v Desklah; pričetek z mašo ob 13h.
  • Priprava na krst se bo začela v sredo, 10. januarja 2018 ob 18. uri na Kapeli.
  • Priprava na poroko se bo začela danes ob 19. uri na Kapeli.
  • Srečanje tajnikov ŽPS bo v soboto, 20. januarja bo v Škofijski gimnaziji v Vipavi.