Maša je vsak dan po naročenem namenu in ob uri, kot je oznanjeno.

Maše lahko naročate po telefonu ali e-pošti. Dar za mašo boste lahko dali pozneje.

Veliko molimo in prosimo za zdravje in da bi bili obvarovani bolezni.

Cerkev je cel dan odprta, pridite počastit Jezusa in ga prosite, da zaustavi pandemijo.

 

Spovedovanje v postnem in velikonočnem času

1. Škofje vabijo vse vernike, da v letošnjem postnem in velikonočnem času, ko je zaradi izrednih razmer onemogočen prejem zakramenta svete spovedi, v srcu obudijo iskreno kesanje ter zmolijo kesanje (Moj Bog, žal mi je …). »Kesanje morajo navdihovati nagibi, ki izhajajo iz vere« (KKC 1492). Papež Frančišek je med jutranjo sveto mašo 20. marca 2020 v kapeli doma sv. Marte v Vatikanu med pridigo spregovoril o odpuščanju grehov, ko vernik ne more prejeti zakramenta svete spovedi: Vem, da greste mnogi izmed vas ob veliki noči k spovedi, da bi se ponovno srečali z Bogom. Vendar pa mi bodo mnogi rekli: »Oče, kje lahko najdem duhovnika, spovednika, ker ne smem iti od doma? In jaz se želim spraviti z Gospodom, želim, da me On objame, da me moj Očka objame … Kaj naj storim, če ne najdem duhovnikov?« Stori to, kar pravi Katekizem. Zelo jasno je: če ne najdeš duhovnika, da bi se spovedal, se pogovori z Bogom, on je tvoj Oče, povej mu resnico: »Gospod, zakuhal sem to, to in to … Oprosti mi.« In prosi ga odpuščanja z vsem srcem, z molitvijo kesanja in mu obljubi: »Kasneje se bom spovedal, vendar zdaj mi odpusti.« In takoj se boš vrnil v Božjo milost. Če v bližini ni duhovnika, lahko sam pristopiš k Božjemu odpuščanju, kakor nas uči Katekizem. Dobro opravljena molitev kesanja – tako bo naša duša postala bela kot sneg. Kadar kesanje prihaja iz ljubezni do Boga, ljubljenega nad vse, se imenuje »popolno kesanje« (kesanje iz ljubezni). Takšno kesanje odpušča male grehe. Če vsebuje trdni sklep čim prej pristopiti k zakramentalni spovedi, doseže tudi odpuščanje smrtnih grehov (KKC 1452).

2. Škofje določajo, da duhovniki zaradi nevarnosti širjenja okužb vernikom ne smejo podeljevati zakramenta sprave.

3. Spoved po telefonu oziroma spletu ni veljavna.

 

Spoštovani župljani.

Iskreno in vljudno vas prosim, da tudi v času teh izrednih razmer zaradi skrbi za naše zdravje, pomislite na nujno potrebno vzdrževanje naše cerkve in tudi nas duhovnikov.

Vaše darove za redno delovanje župnije in vzdrževanje cerkve lahko nakažete na TRR župnije Nova Gorica, Sedejeva 2, 5000 Nova Gorica, številka SI56 0475 0000 3312 892.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

župnik Lojze

 

 

 

Zaradi nalezljivosti bolezni ni nobenih srečanj ne zbiranja pri mašah

Maša je vsak dan po naročenem namenu in ob uri, kot je oznanjeno.
Maše lahko naročate po telefonu ali e-pošti. Veliko molimo in prosimo za zdravje in da bi bili obvarovani bolezni.

Če imate kakšno vprašanje ali se želite pogovoriti, morda samo poklepetati, lahko kadarkoli pokličete župnika po telefonu 041/ 596 147 ali mu napišete: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. . Duhovniki smo vam vedno na razpolago, tudi v sedanji stiski.