V postu ob nedeljah pred dopoldansko mašo in petkih zvečer – 20 minut pred mašo vabljeni k molitvi križevega pota.

 Spored za  čiščenje cerkve v Solkanu  daje možnost tudi mlajšim. Od sobote 7.3. - (učenci 8. razreda s starši – predlog za »akcijo«v petek, 6.3. ob 16. uri ) imajo skrb za urejenost župnijske cerkve. Med seboj se dogovorite. Kontakt - 041 549 535 za ključe.

Prvi petek obisk bolnikov, starejših;

-   zvečer pred in med mašo križev pot in  možnost za spoved – pater s Svete Gore.

Naloga vseh veroučencev je udomačitev dobrih del s pomočjo kocke, ki nam jo predlaga »Mavrica« oz. Karitas. Na ploskve lahko dopišemo tudi svojo izbiro, n. pr. glede uporabe telefona... 

Ko vstopamo v postni čas,  je eden od poudarkov tudi na molitvi, ki ni nekaj strašljivega ali celo zoprnega in nezaželenega,  ampak postane: »Molitev preprost pogovor z Bogom. On nam govori, mi poslušamo. Pripovedujemo mu, on posluša. Postopek v obe smeri: govorjenje in poslušanje. Pogosto molite tako: »Jezus v mojem srcu, verujem, da me nežno ljubiš. Ljubim te.« Čim več molite, tem lažja postaja molitev. Čim lažja postaja, tem več boste molili.- (s.Mati Terezija)

Spodbuda Slovenske Karitas je v odnosu do alkohola je dolgoročna naložba. Posvetimo ji del svoje pozornosti ob vidnih zunanjih znamenjih in povabilih.

Začetek srečanj  - uvajanja odraslih v krščanstvo - 29.02. - Nova Gorica –cerkev Kristusa Odrešenika ob 17.30.

Spored za  čiščenje cerkve v Solkanu je na oglasni deski v vetrolovu cerkve; prav tako spored za bralce Božje besede.         

Veroučence, ki bodo pri pouku v šoli, pričakujemo na dan verouka, tudi pri verouku.

V postu ob nedeljah pred dopoldansko mašo in petkih zvečer – 20 minut pred mašo vabljeni k molitvi križevega pota.

 

Molimo za modro izbiro članov ŽPS

PASTIRSKO PISMO SLOVENSKIH ŠKOFOV v 1. delu nagovarja kristjana kot odgovornega državljana, v 2. delu pa govori o domoljubju.

V tem pismu bomo med drugim brali: « ...Skupno dobro ni samo materialni standard,ampak tudi kakovost naših odnosov, pravična pravna ureditev in varnost, vzgoja novih rodov, ki nam zagotavljajo prihodnost, ter duhovna omika, vera in kreposti, ki nam zagotavljajo prihodnost. Za skupno dobro smo odgovorni.«

Ugotovljeno in zapisano je bilo da tudi v naši župniji Solkan, pogrešamo pri sv. maši  (evharistija = zahvala)  veliko, Bogu hvaležnih ljudi (otrok in odraslih), ki bi lahko vedno znova izkusili moč občestva v molitvi, pesmi, v Bogu...

V tednu po počitnicah, ko bomo s pepelnično sredo začeli postni čas, smo posebej vabljeni k resnejšemu razmisleku o pričakovanju in udeležbi v pripravi na Veliko noč.