Program NOVOGORIŠKEGA  MISIJONA  za vse župnije bo objavljen na  oglasnih deskah, na spletu in v tiskani obliki kot zgibanka, za vsako od sodelujočih župnij. Pomembno je, da si v naprej rezerviramo del  časa za udeležbo na med župnijskih in  župnijskih dogodkih.

Voditelj v naši župniji br. Stane Bešter, redovnik, kapucin, s katerim se je vsaj del župljanov že pozdravil, je za našo župnijo poleg spovednikov povabil k občasnemu sodelovanju še redovnika kapucina br. Luka Modica, letošnjega novomašnika s starim poklicem akademskega slikarja; redovnico s. Petro Mohorko iz skupnosti Marijinih sester;izmed mož laika Mitja Rudolfa; zakonca in starša: Katarino  (iz Zavoda ŽIVIM) in njenega moža Marka Nzobandora (pevca  pesmi: Hej, ti... na Ritmu duha 2017- radio Ognjišče) – Dogodki in molitev nam lahko odprejo pot do izkušnje: VSE DELAM NOVO.

 

  • Srečanje staršev danes po maši, druga možnost v torek, 14. nov ob 19.30. Upoštevajmo, da bodo tudi 2. krog srečanj za ostale z  istim poudarkom (misijon, namigi kako otrokom podariti krščanski dom ...) Tako jih ne boste podvajali pač pa spodbujali še sozakonca ali skrbnike ...)
  • En mesec do začetka misijona  je ugoden čas, da vzamemo misijonske svečke za vsako družino po eno  in posredujemo tudi tistim, ki sami do njih ne morejo v upanju, da bodo hvaležni za spodbudo. Znamenje sveče je »nemi klic« k  molitvi, ki jo posamezne družine ali posamezniki zmoremo za duhovno rodovitno dogajanje v času misijona in po njem.
  • V preteklem tednu so bile  naše orgle deležne posega mojstra g. Marjana Bukovška in njegovega pomočnika Jožeta (za to delo »specializiranih internistov in  kirurgov«), ki sta posegla v njihovo notranjost, obudila nekatere piščali, pokritizirala nekatere svojevoljne posege »prve pomoči« in poskrbela za uglasitev. Najbližjim ne bo težko zaznati posega, nam vsem pa naj pomagajo, da se  tudi s svojimi  glasovi še bolj kot inštrument, v živo  pridružujemo  slavljenju Boga.

  • Zahvalna nedelja je za našo župnijo priložnost, da se Bogu zahvalimo z zakonskimi jubilanti, ki v tekočem letu obhajajo okrogle obletnice poroke. Oglasite se, ali pa se brez hrupa, hvaležni pridružite pri maši in  tudi po maši na kratkem srečanju v župnišču.
  • Študijsko posvetovanje skupnosti katehistinj – Il Bistrica med 17. in 19. nov.2017..
  • V nedeljo 12.11. po maši ob 10. uri srečanje staršev skupin 1.2.3. razreda ali torek 14.  novembra zvečer.
  • Praznovanje svetovnega dneva ubogih na 33. nedeljo med letom po apostolskem pismu  papeža Frančiška.