Danes (18.3.) pri in po sv.maši srečanje staršev in otrok skupine 3. razreda.

S tiho nedeljo,  začenjamo teden družine.V župniji vabimo 18. marca na križev pot ki bo (op. naknadna sprememba!)v župnijski cerkvi.

V soboto, 24.03  ob 14.00 ob sklepu tedna družine vabljeni  peš od župnijske cerkve v Solkanu k sv. Katarini, - z molitvijo križevega pota:-družine z otroci, veroučenci, odrasli, ...

IZJEMOMA ima skup. 3. razr. verouk namesto torka,v petek, 22.3. ob 17.uri

V četrtek, 22.3. bo na Sabotinu ob 12. uri blagoslov obeležja posvečenega poljskim vojakom padlim na soški fronti med 1. svetovno vojno, z udeležbo predstavnikov iz političnega in cerkvenega življenja v republiki Sloveniji.

 

Srečanje staršev in otrok veroučne skup. 3. razreda –v ned. 18.3.  pri in po dopoldanski maši  v veroučni sobi.

Srečanje katehistinj v župniji je 13. marca po večerni maši.

Srečanje strežnikov v soboto, 17.3. ob 9.00, na škofijskem srečanju  v Vipavi.

S 5. postno –tiho nedeljo,  začenjamo teden družine. V župniji vabimo 18. 3. ob ... družine, otroke in odrasle na križev pot k Sveti Katarini izpred župnijske cerkve.

Veroučna srečanja v župniji  zahtevajo spremljanje in odgovornost za redno in dejavno udeležbo tudi s strani družine ali  posameznikov.  Praznovanja nedelje (Gospodovega dne) brez srečanja pri maši, ob mnogih rednih in neodložljivih dejavnostih doma ali vabeči ponudbi drugod, pa postanejo lahko vzorec  »dejavne kateheze za nasproten življenjski slog« ki se brez truda, da bi hodili po poti vere -v večini primerov- ne spremeni. Ponovno je treba poudariti, da je  priprava na zakramente uvajanja (krst,birma,obhajilo)najprej na notranjem področju in obžalovanja vredna praksa, ki ostane samo pri zunanjem praznovanju.  Le to je lahko ganljivo, občuteno, pospremljeno s petjem in slovesnimi oblačili, v resnici pa  pogreb vseh »upov in nad« za zvesto nadaljevanje poti, ki se v resnici ni začela.

 

3. srečanje skupne priprave na krst  9. 03. ob 19.00 v  solkanskem župnišču.

Preverite na razporedu  za 11. 3.: čiščenje -

 berila - Drešček Roman,  Kralj Veronika

Srečanje katehistinj v župniji je 13. marca po večerni maši.

Srečanje strežnikov v soboto,.10. 3. ob 10.00, pred škofijskim sreč. 17. 3. v Vipavi.

V nedeljo, 11. 3 ob 14.30 križev pot na Sveto Goro z vodstvom Slovenske Karitas.

Spodbuda ob članku »Kje nama je spodletelo«:...Vsi najini otroci so prejeli dobro versko vzgojo ... šest izmed najinih sedmih otrok se je oddaljilo od vere in zelo trpiva, ko gledava kako najine vnuke vzgajajo daleč stran od Cerkve ... Brez dvoma sva naredila nekaj narobe ...dolgo sva si očitala. Zanje moliva več kot tedaj, ko naju je zaposlovalo tisoč in eno starševsko opravilo vsakdanjega življenja ... Prenehala sva z velikimi govori, raje molčiva. Ko nama otroci, ki ne hodijo v cerkev, zaupajo vnuke in vnukinje, jih vprašava, ali lahko moliva z njimi in jih ob nedeljah peljeva k maši ... ker želiva spoštovati njihovo svobodo, da vzgajajo otroke  po lastnih željah  ... Vedno, ko nama kateri izmed njih postavi vprašanje, se mu potrudiva odgovoriti. Še naprej skušava biti na voljo kot obzirni priči tega, kar naju danes ohranja pri življenju ...  Spoznala sva torej, da je upanje Božji dar, katerega sadovi so lahko popolnoma nepredvidljive stvari.       

(Revija »Božje okolje« št.1/2018 prevod in priredba I.Modrijan iz Famillechretienne)