• »Šmarnice«  sklenemo na zapovedan praznik SV.REŠNJEGA TELESAIN KRVI- 31.5. z večerno mašo
  • Pridružimo se molitvi za domovino, ob  pomembnih odločitvah! 
  • Prvi petek in prva sobota. Obisk bolnikov in starejših. Sporočite! Dneva češčenja Jezusovega in Marijinega Srca,  nas obenem pripravljata na praznik, ki ga bomo obhajali 8.in 9.6.
  • V soboto, 2.junija, veroučenci in odrasli iz naše škofijeromamo na Sveto Goro. Naj bo ta dan tudi zahvalni dan obskorajšnjem sklep
  • veroučnega in šolskega leta ; peš- ob 7.00 od župnijske cerkve, ali krajši del poti s Prevala ob 9.00, ali s prevozom do vrha. Imamo tudi priložnost  za spoved
  • V ned. 3. junija, pa bomo v župniji sodelovali pri procesiji Svetega Rešnjega Telesa in Krvi,  po zapov. prazniku. Že sama nedelja,brez zunanjega praznovanja, je dovolj velik razlog za srečanje v cerkvi.  
  •  Počitniški tedni duhovnosti – glej prilogo »Družini« in prijave za oratorij v istem terminu na Kapeli in Mirenskem gradu (glej plakat ali splet.naslov).

NISMO SAMI – BOG JE Z NAMI

Danes, 20.5. srečanje  skupine 3. razreda otrok, skupaj s starši po maši.

»Šmarnice« - Še naprej vabljeni!

V soboto, 2.junija načrtujemo veroučenci in odrasli iz naše škofije romanje  osnovnošolcev na Sveto Goro. Zahvalni dan ob skorajšnjem sklepu veroučnega in šolskega leta ; peš, daljši - krajši del poti, ali s prevozom do vrha, možnost za spoved.

V nedeljo, 3. junija, pa bomo v župniji sodelovali pri procesiji Svetega Rešnjega Telesa in Krvi,  po zapovedanem prazniku, ki je v četrtek, zadnji dan meseca maja.

Pridružimo se molitvi za domovino ob tako pomembnih odločitvah, kot so  volitve ne samo v cerkvi, ampak tudi kot posamezniki in v družini - doma.        

Počitniški tedni duhovnosti – glej prilogo »Družini« in prijave za oratorij v istem terminu na Kapeli in Mirenskem gradu (glej plakat ali splet. naslov).

POSLAL VAM BOM TOLAŽNIKA ...

V nedeljo, 20.5. pri in po sveti maši dopoldne srečanje  skupine 3. razreda – otrok, ki naj bi v tem letu prejeli prvo sveto obhajilo.

»Šmarnice«. Otroke spremljajo katehistinje pri šmarničnemu dogajanju  ob 18.30  z branjem »Pripovedi o Mariji« L.Kozar ml.; odrasle nagovarja ob pretekli 100 letnici Fatimskih dogodkov, p. B.Petauer,  s knjigo »Fatimska pastirčka nas učita živeti« Vabljeni!

V razmislek: »Krščansko razodetje izraža dejstvo vere, da Bogu, ki je vse ustvaril iz ljubezni, tudi vse pripada, da ima Bog »pravico« do svojega ....Vrniti človeka Bogu je pravzaprav edina alternativa razboženemu načinu življenja, ki vodi v vedno nove  in večje krize, človeka pa odtujuje samemu sebi. Naloga Kristusove Cerkve je , da v krizi pokaže resnični Kristusov obraz, ki vabi k hoji za seboj.