o   Z molitvijo za domovino se pridružujemo vsem, ki se tudi trudijo za skupno dobro.
o   Ob koncu meseca maja in šmarnic, naj bo izrecno izražena  iskrena zahvala katehistinjam in sodelavcem, nekaterim staršem,

ki ste po vzoru preteklih let poskušali animirati otroke za sodelovanje s petjem, branjem, molitvijo litanij in prošenj za vse potrebe.  Veseli smo bili  tudi nekaterih pripravnikov pri uvajanju v evharistijo –bodočih prvoobhajancev, ki  niso razmišljali kaj je obvezno ampak so   bili , skupaj z odraslimi, nagovorjeni od znotraj. Bog lonaj!

o   Verouk tudi v tem tednu v obliki duhovne priprave. Na nedeljo, 10. 6. se  bomo zahvalili Bogu za veroučno in šolsko leto in veroučenci prejeli spričevala.
o   Oznanila bodo, kot doslej, poleti na oglasni deski. Kar bo zanimivega za župnijo in skupno dogajanje na področju,  bomo v preprosti, pisni  obliki prejeli ob nedeljah.
o   Počitniški tedni duhovnosti – glej prilogo v »Družini« in prijave za oratorij v istem terminu na Kapeli in Mirenskem gradu (glej plakat ali splet. naslov).
 

  • Vsaka družina naj vzame misijonsko svečo, da bi se spomnili na molitev za misijon in tudi molili  ter zgibanko s programom kot obvestilo in vabilo k udeležbi pri misijonskem dogajanju.
  • Adventni koledar je »Miklavž« že prinesel. Vzemite ga tudi družine z majhnimi otroki. Da bi se začeli hitro  pripravljati na božič, ker 4. adventnega tedna letos ni. Priprava prične že v soboto,2.12. ; 4. adventna nedelja se prelije že v obhajanje svete noči, ko načrtujemo obhajati ob 20. uri  /tudi za otroke primerno/ »polnočnico«.
  • Pohiteti je treba z nabiranjem mahu za jaslice, še prej s pripravo adventnega venca, vmes pa  8. dec., ko je na praznik Brezmadežne ob 17. uri - na Sveti Gori pri maši začetek minjona z  udeleženci iz  župnij, skupaj s škofom in misijonarji.
  • Miklavž nas namerava obiskati v torek, 5. dec ob 17.00. Hvala vsem pomočnikom! Zahvala katehistinjam, vključno z vsemi sodelavci  skupin 7. in 8. razreda v načrtovani igrivi pripravi in nabavi. Letos ima Miklavž za vse posebno priporočilo in naročilo!

Ni dodatnih oznanil